lauantai 6. helmikuuta 2016

Rv 23+1

Viimeisen parin viikon ajan olen taistellut inhottavan, kutisevan ongelman kanssa. Aluksi huomasin, että ihoani kutittaa kaikkialta, siis ihan kaikkialta. Parin päivän kuluttua raapimiini kohtiin alkoi nousta pieniä näppylöitä. Nyt näppylöitä on noussut kaikkialle. Aluksi kutina oli pahinta iltaisin ja suihkun jälkeen, mutta nyt iho kutiaa 24/7.

Viime viikolla soitin neuvolaan kysyäkseni apua. Neuvottiin varailemaan terveyskeskuksesta aikaa. Samalla määrättiin sappi- ja maksa-arvojen katsomiseksi verikokeet, jotta mahdollinen hepatoosi saataisiin poissuljettua. Hepatoosista ei verikokeiden mukaan ollutkaan kyse, olisihan se ollut raskausviikkoihinkin nähden liian aikaista. Lääkärin vastaanotolla kävin tällä viikolla, mutta mitään varmaa diagnoosia en saanut. Lääkäri määräsi antihistamiineja, joiden syömisen aloitin keskiviikkona. Jo samana iltana huomasin saavani rytmihäiriöitä. Eilen pari tuntia lääkkeen ottamisen jälkeen sama toistui - mutta paljon voimakkaampana. Rytmihäiriöitä tuli monta peräkkäin ja tuntui, että sydän irtoaa rintakehästä. Lisäksi en ole huomannut lääkkeen auttavan mitenkään ihon kutinaan.

Ihon kutina on vetänyt mieleni matalaksi. Se on todella häiritsevää, ja lisäksi iho alkaa olla raapimisesta niin rikki, että raapiminen on todella kivuliasta. Eilen kävin jälleen parissa uudessa verikokeessa, joiden tulokset kuulen maanantaina lääkärin soittoajassa. Sitä odotellessa ei auta kuin rasvailla ihoa ahkerasti, tuota määrättyä antihistamiinia en uskalla enää syödä rytmihäiriöiden vuoksi.

Onko kellään kokemusta tällaisesta iho-ongelmasta raskauden aikana? Apua todella tarvittaisiin :)

2 kommenttia:

  1. Käyppäs lukemassa tätä blogia,jolla oli raskausaikana tuota ihottumaa. :) http://kuukatriina.blogspot.fi/2015/10/raskausihottuma-eli-puppp.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin eksyin tohon blogiin ennen lääkärillä käyntiä, mutta ei taida olla tuostakaan kyse :( Lääkäri ainakin sulki sen pois vaihtoehdoista..

      Poista

Ilahtuisin kommentistasi ❤️