perjantai 29. tammikuuta 2016

Rv 22+0

Uusi viikko, huonompi mieli. Nähtiin pitkästä aikaa sukulaisia ja tietenkin puhe jossain vaiheessa kääntyi raskauteen. "Näytä maha!" 
Yritin kierrellä ja kaarrella, kun toiset tuijottivat mahanseutuani. 
"Eihän sulla mitään mahaa vielä oo!" Miten paha mieli tästäkin lauseesta tuli. Seuraava oli vielä pahempi:  
"Ootko nyt ihan varma että oot raskaana?!" Tämän hyvän vitsin perään naurua parista suusta. 

Poistuin hetken päästä takavasemmalle.  Mutta eipä siinä, kyllähän tämä asia itseänikin rassaa ja huolestuttaa. Mies tuntee halatessamme kovan mahanpalluran, mutta eipä se sitten muille vieläkään näy. Kuinka paljon kärsinkään tästä oireettomuudesta, liikkeiden myöhäisestä tuntemisesta ja mahan olemattomuudesta. 

Niin, olenko tosiaan edes raskaana?

12 kommenttia:

 1. Ei kannata niistä muista välittää! :) Minulla tuli mahakumpu esiin vasta myöhään ja rv 28 oli havaittavissa pientä kumpua ja nyt rv 37 on edelleenkin pieni masu. Kaikilla ei vain tule isoa raskasmahaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura ihanasta kommentista <3 Helpottava kuulla ettei muillekaan oo heti pullahtanu isoa kumpua :)

   Poista
 2. Älä huolestu. Minulla oli kaikki omat farkut käytössä viikolla 20 vielä. Viikolla 40 maha oli kaikkien mielestä vielä pieni ja pystyin koko raskauden aikana solmimaan kengät jne.

  VastaaPoista
 3. Tosi inhottavia kommentteja :( Mutta yhdyn Lauran ja Ronjan kommentteihin. Kaikille ei vain tule niin isoa vatsaa :) Ja ultrassa kaikki oli hyvin, joten pikkuinen kasvaa kyllä ihan normaalisti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tärkeintähän se onkin että ultrassa oli kaikki hyvin ja koko vastasi viikkoja :) Kiitos Keksi <3

   Poista
 4. Huhhuh, onpas siinä sukulaiset, jestas miten typeriä kommentteja. Mutta vatsan kasvuun vaikuttaa niin moni asia, kohdun asento, vatsalihasten kunto jne. Parempihan se vaan ettei jo aikaisilla viikoilla ole hirveä möhömaha, säästyy raskausarvilta ja noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuinka totta! Tuntuu vaan, että joka blogissa ja paikassa näillä viikoilla on jo ihan valtava maha :o En myöskään ymmärrä, miten joku voi päästää suustaan noin tökeröitä kommentteja :/

   Poista
 5. Jopa on kurjia kommentteja! Ikävää :( Mulla esikoisraskaudessa maha alkoi näkyä yhtään vasta viikolla 20 (vaikka olin hoikka) ja sen saattoi helposti kätkeä vielä monta viikkoa eteenpäin. Myös yhdellä ystävällä sf-mitta oli koko raskauden ajan yli 3 keskihajontaa alle keskiarvon, syytä ei löytynyt. Meillä on kummallakin täysin terveet, yli 3-kiloisena syntyneet lapset. Varmasti sinullakin! Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hyvä kuulla! Kaippa tuo mahan kasvaminen on vaan niin yksilöllistä, kunpa pystyis oleen murehtimatta.. Kiitos ihanasta kommentista! :)

   Poista
 6. Mulla pullahti maha kans ulos vasta siinä rakenneultran jälkeen noin rv24 mutta sittenpä se yhtäkkiä paisuikin melkoiseksi! Eli älä huoli, kyllä se maha sieltä vielä kasvaa. Mutta inhottavia noi kommentit kyllä on. Tsemppiä!

  VastaaPoista

Ilahtuisin kommentistasi ❤️