tiistai 6. lokakuuta 2015

Testissä Lunette -kuukupit ja puhdistusneste

*tuotteet saatu blogin kautta



Sain Lunettelta testiin heidän tuotteitaan. Lunette valmistaa silikonisia kuukuppeja ja erilaisia kuukupin puhdistustuotteita. Nyt on aika heittää tämä postaus ilmoille, koska kuukupille ei toivottavasti tule 9 kuukauteen käyttöä ;) Kuukuppi ehti olla käytössä kahdet kuukautiset.

Violetti kuukuppi on kokoa 1, eli se sopii niukkaan vuotoon ja synnyttämättömille naisille. Oranssi kuppi on suurempi, eli kokoa 2, ja se sopii runsaampaan vuotoon ja synnyttäneille naisille. En ole aiemmin omistanut kuukuppia, joten olin todella innoissani päästessäni testaamaan sitä.


Kuukuppi, koko 1


Kuten arvelin, kuukupin opettelu vaati _vähän_ aikaa ja hermoja. Aluksi kuukupin laittamisesta ei tullut mitään. Kuppi siis sterilisoidaan (keitetään) ennen ensimmäistä käyttöä, ja sen jälkeen se taitetaan ja työnnetään emättimeen. Kuvassa näkyvän antennin leikkasin vallan pois. Kun kupin käyttöön oppi, VAU, kuinka kätevä se olikaan! Kupin tyhjennysväli voi olla jopa 12 tuntia, eli tämä oli lapsettomuudesta kärsivälle unelma! Melkein onnistuin unohtamaan meneillään olevat kuukautiset.



Kuukuppi koko 1 ja koko 2


Kuukuppi koko 1:en ja koko 2:en välillä ei ollut hirveän suurta kokoeroa, mutta huomattava ero oli niiden materiaalissa. Koko 1:en silikoni oli huomattavasti pehmeämpää ja taipuvampaa. Koko 2 oli vielä käyttööni liian suuri, joten siitä ei ole käytössä kokemusta.







Lisäksi sain testiin kuukupin pesunesteen, jossa oli mentholinen tuoksu. Pesuneste oli todella riittoisaa, koska sitä ei tarvinnut kuin tipan. Ainoa miinus tälle tuotteelle oli mentholin tuoksu. Jo ennen käyttöä ajattelin, että metholia alapäähän ei kuulosta ajatuksena kovin hyvältä, mutta vielä enemmän se alkoi itse käytössä ällöttää -vaikka tuote puhdistikin tehokkaasti.
Sain myös muutaman kuukupin puhdistuslapun, jotka on yksittäispakattuja. Kuppipyyhettä käytin mökkeillessämme, kun veden puhtauteen ei voinut 100% luottaa. Kuppipyyhe toimii varmasti kerran tai pari, jos ei pääse vessaan kuppia kunnolla putsaamaan, pidemmän päälle en pelkkään kuppipyyhkeeseen luottaisi.

Kaikilla Lunette -tuoteperheen tuotteilla oli ihana, hempeä ulkoasu. Myös kuukuppien värit ja säilytyspussukat miellyttivät silmää erityisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahtuisin kommentistasi ❤️