perjantai 14. elokuuta 2015

Elokuva-arvostelu: Lapsia ja aikuisia

LAPSIA JA AIKUISIA (2004)

Ohjaaja: Aleksi Salmenperä
Käsikirjoitus: Tuomo Hutri, Pekko Pesonen
Pääosissa: Minna Haapkylä, Kari-Pekka Toivonen, Minttu Mustakallio
Kesto: 102 min


Lapsia ja aikuisia keskittyy arkeen lapsettomuusklinikalla, jonka psykologina Venla (Minna Haapkylä) toimii. Hän yrittää/luulee yrittävänsä miehensä Anteron (Kari-Pekka Toivonen) kanssa lasta, mutta miehellä on asiaan eri mielipide. Venlalle selviää, että hänen miehensä on junaillut jälkiehkäisypillerin hänen juomaansa. Tästä alkaa likainen peli parin välillä, jossa Venla yrittää hankkiutua salaa raskaaksi, ja Antero tekee kaikkensa estääkseen raskauden alkamisen. Antero hakee lapsentekokammoonsa apua ystävältään, joka elää hektistä lapsiperhe-elämää.

Elokuvassa seurataan myös klinikan lääkärin, Sadun (Minttu Mustakallio), elämää sinkkunaisena, joka kohtaa ulkopuolista painetta kumppanin hankintaan. Venlan ja Sadun välille kehittyy tiivis ystävyyssuhde, joka johdattaa heidät yhdessä mitä kummallisimpiin tilanteisiin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Verrattuna aiemmin arvostelemaani Onnen varjot -elokuvaan Lapsia ja aikuisia oli täysin erilainen elokuva. Lapsia ja aikuisia ei varsinaisesti keskity lapsettomuuteen, mutta lasten hankintaan ja sen problematiikkaan (ja ihmissuhdekoukeroihin).

Olin aivan mykistynyt, kun luin elokuvan katsottuani, että kyseessä oli Aleksi Salmenperän esikoisohajaus, vau! Alussa huomasin vaikeuksia seurata elokuvaa, en välillä ymmärtänyt, mitä tietyillä kohtauksilla haettiin. Puolivälin jälkeen tempauduin mukaan ja loppu oli silkkaa mahtavuutta. Rakastin elokuvan sisältämää huumoria, se ansaitsee lisäplussan! Elokuva on aito ja näyttelijöiden suoritukset huippuluokkaa. Katsokaa ja rakastukaa! <3

Arvosana: ****+

2 kommenttia:

  1. Tykkäsin lopusta! Ei voi hypettää enempää, koska ratkaisu paljastuisi ;)

    VastaaPoista

Ilahtuisin kommentistasi ❤️