sunnuntai 16. elokuuta 2015

Voihan epätietoisuus!

Kiitos kaikille vertaistuesta <3 Koin matkan aikana lievää (joopa joo) paniikkia, jolloin kirjoittelin tänne. Sain kommenteistamme rutkasti voimaa, vertaistukea ja sylillisen hyviä neuvoja <3

Meillä oli miehen kanssa ihanin loma tähän asti tehdyistä. Kaikki meni täydellisesti, iloitsimme toisistamme ja rakkaudestamme. Mitä tekisinkään ilman häntä, en osaa kuvitellakaan. Kuten olette ehkä lukeneet, matkaamme varjosti yksi asia. Oviksen tikuttelu.

Testailusta ja sen aiheuttamasta stressistä en päässyt hetkeksikään eroon loman aikana. Ensin riemuitsin siitä, että ovis ei tullutkaan torstaihin mennessä, sitten panikoin sitä, ettei ovis tullutkaan. Vastoinkäymisiä toisensa perään. Matto vetäistiin jalkojen alta kerta toisensa perään.

Vielä tälläkin hetkellä voin sanoa eläväni täysin epätietoisuuden vallassa. Olen ymmärtänyt, että tilanteemme on täysin lose-lose. Olen kuullut puhuttavan win-win -tilanteesta, mutta en ole tähän mennessä lapsettomuustaipaleellamme sellaista kohdannut. Minulle sitä ei ole olemassa. Teemme sitten minkä päätöksen tahansa, tulemme melko varmasti pettymään.
Jos päädymme menemään huomenna siirtoon, emme voi olla ehkä kuitenkaan 100 varmoja oviksen tapahtumisesta. Mahdollisen negatiivisen raskaustestin jälkeen päätöstämme olisi helppo kritisoida; miksi mentiin niin epävarmassa tilanteessa siirtoon? Jos päättäisimme jättää siirron nyt väliin, mitä tekisin, jos kuukautiset alaisivat spontaanisti? Omaa kiertoahan en omaa, joten kuukautiset kertoisivat ovulaation tapahtuneen, ja olisi helppo syytellä, miksi ihmeessä emme menneet siirtoon? Emme voi muuta kuin hävitä.
Kysyin myös miehen mielipidettä tietysti asiaan, ja hän kertoi, että ehkä jättäisi siirron välistä. Hän haluaisi mennä ehdottoman varmassa tilanteessa siirtoon. Yli 800 euron maksaminen ei _todellakaan_ houkuttele, eikä naurattaisi, jos siirto tuottaisi negan.

Mietimme tänään useita tunteja miehen kanssa, mitä huomisen kanssa tehdään. Enkä vieläkään tiedä, mihin päädymme. Moni asia puoltaa oviksen tapahtuneen, mutta epätietoisuus meinaa pyyhkiä ne kaikki alleen. Tein listan siirtoa puolustavista ja vastustavista asioista:

Puoltaa:
- yksi positiivinen ovistesti perjantaina päivällä (toinen samaan aikaan tekemäni näytti negaa)
- limatulppa keskiviikkona + lievä ovislima
- lämmöt kohonneet 37 asteeseen ja vilustunut olo
- aika kovatkin alavatsakivut lauantaina (oletan oviksen tapahtuneen tällöin)

Vastustaa:
- epävarmuus
- toinen testeistä negatiivinen, kun toinen oli positiivinen

Mihin vaakakuppi kallistuu? Näiden faktojen kanssa soitan klinikalle huomenna ja kysyn heidänkin mielipidettä. Oma mielipiteemme ehkä on tällä hetkellä siirron skippaaminen.

Itse koen ovulaation tapahtuneen 70% varmuudella. Mutta. En haluaisi tämän olevan "kokemis- tai mielipideasia". Haluan luottaa lääketieteeseen. Miksi tällaiseen kiertoon edes lähdettiin? Kun kysyin miehen mielipidettä, hän sanoi pallon olevan minulla. Tottahan se on, ei hän voi tietää mitä olen kropassani kokenut. Tämä kuitenkin lisää paineita kohdallani, koska teen sitten minkä päätöksen tahansa, tulen pettymään.

Ja mikä kamalinta, edessä olisi taas siitä maailman ihaninta - odottelua. En tiedä, miten kestäisin sen. Minä kun luulin, että odottaminen olisi vihdoin ja viimein ohi.

6 kommenttia:

 1. Meillä siirtoon lähdettiin kun ovistesti ei ollut ihan 100% varma plussa. Siirron tulos oli negatiivinen ja kyllä sen jälkeen jäi mietityttämään oliko vika alkiossa vai väärässä siirtoajankohdassa. Itse en enää tekisi niin mutta ymmärrän että pas siirtyminenkin on kova paikka. Voisiko ovulaation varmistaa ultralla ja jos keltarauhasta ei näy jättää siirron tekemättä ja pakastaa sulatetun alkion uudestaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Varmasti on ajatukset myllänny negan jälkeen :( Päädyin skippaamaan siirron, toki se harmittaa ja paljon, mutta enemmän varmaan olis nega harmittanu, piti valita pienempi paha :/

   Poista
 2. Miksi sinun tilanteessasi ei tehty siirtoa lääkkeelliseen kiertoon, kun kerran oviksen tuleminen on tuuripeliä? Ei tarvitsisi miettiä tuleeko ovis vai eikö tule ja tuleeko vääränä päivänä. Se jättää pois niin suuren taakan harteilta, että en voi kuin suositella. Minulla onneksi luonnolliseen kiertoon tehdyissä siirroissa ovis sattui juuri oikealle päivälle ja siirtoon päästiin joka kerta. Mutta joka kerta se kuitenkin stressasi. Vaikka kyse on vain kuukauden odottamisesta, niin silti se toivon menetys tuntuu pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! En itsekään ymmärtänyt lääkkeellistä kiertoo vaatia, koska en tiennyt suunnittelukäynnillä edes sellaisen olemassaolosta.. Teillä menikin ajoitukset luonnollisissa kierroissa täydellisesti! ;)
   Kiitos Annika <3

   Poista
 3. Blogistani "Hiljainen huutoni" löytyy sinulle blogihaaste! :)

  VastaaPoista

Ilahtuisin kommentistasi ❤️