perjantai 7. elokuuta 2015

Kuntokuuri

Jo hetken aikaa elämäni on polkenut samaa rataa. Tai no, ehkä minä itse oon polkenu sitä samaa rataa.. Tuijotin mökin kattoon ja päätin, että nyt saa riittää. Haluan muuttaa elämäni suuntaa edes jossain pikkuasiassa. Tän lapsettomuuspaskan keskellä haluan vaikuttaa sellaiseen asiaan elämässäni, johon pystyn itse vaikuttamaan. Ehkä saan näin huijattua hetkeks itseeni, että olisi jotenkin niskan päällä tässä elämässäni :D

Päätin aloittaa kuntokuurin. Olen havahtunut huonoon kuntooni ja lievään ylipainooni. Näin itseni vähän aikaa sitten videolla ja järkytyin. Näytin todella pulskalta. Siinä videolla ei häärinyt sama mimmi, joka keimailee peilini edessä. Vaikka järkytyin, ehkä sittenkin tarvitsin tuon potkun. Sain syntymäpäivälahjaksi pyytämäni sykemittarin ja olen päässyt jo hyvään vauhtiin sen kanssa. Miten niin pieni laite voikin motivoida niin paljon! Mutta vaikka liikakiloja on muutamia, tavoitteeni ovat kaikkea muuta kuin painon pudottaminen. Haluan voida paremmin fyysisesti ja ehkä sitä kautta jopa henkisesti. Haluan kiinteyttää kroppaani ja jaksaa arjessa paremmin. Haluan tehdä liikunnasta elintavan.

Samalla alan kiinnittää entistä enemmän huomiota syömiseeni. En tälläkään hetkellä syö epäterveellisesti, mutta tunnustan olevani täysi tunnesyöppö. Eli koska olen ollut surullinen ja ahdistunut, olen myös syönyt viime kuukausina (ja vuosina) paljon, right? :D Koska olen jo valmiiksi kasvissyöjä, en hirveitä muutoksia voi tehdä.

Pcos:n takia olen ajatellut vähähiilihydraattista ruokavaliota. Kuten kerroin tässä postauksessa, Pcos pitää varsin hyvin huolen, etten pääse laihtumaan. Jo pitemmän aikaa mua on rassannu se, että kilot vaan hiipii vyötärölle, vaikka olisin syönyt ihan normaalisti. Nyt aion tarttua järeempiin aseisiin. Ennen häitämme noudatin vähähiilarista ruokavalioo, ja sillä taisin saada pari kiloo pois, mikä on multa paljon. Pakko se on myöntää, että leipää tulee mussutettua liikaa nykyään.
Tän kuntokuurin aion tehdä kuitenkin lapsettomuushoitojemme ehdolla. En aio tehdä/muuttaa mitään niin radikaalia, että se vois tehdä damagee hoitoihin. Kuinkakohan paljon uskaltaa laihduttaa, ettei se vaikuta negatiivisesti mahdolliseen raskauden alkamiseen? Painonpudotustahdin aion pitää ainakin todella maltillisena.

Ja koska tää kesä on ja oli suht... no, paska, niin päätin laittaa itseni jo nyt "Ensi kesäksi kuntoon" -kuurille. Vuosi aikaa, tässä ajassa ehkä jopa minä saan muutosta aikaseks tässä pcos:n riivaamassa kropassa!

4 kommenttia:

 1. Mulla sama käynnissä !! :) mä oon kans ihan hirvee tunnesyöppö ja tuntuu etten viime aikoina oo muuta tehny ku syöny ja itkeny :'DD

  Mulle klinikalta on näytetty aina vihreetä valoa laihduttamiselle, ainoa mikä on kielletty niin pussi dietit mihin en kyllä ryhtyiskään :D eli jos normaalilla ruualla laihduttaa niin ei kyllä pitäis kun positiivisesti raskautumiseen vaikuttaa :)

  Mähän viimeksi kun raskaaksi yhtäkkiä tulin vaikka kesken menikin niin olin vähähiilarisella ruokavaliolla ja saanu laihdutettua paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes täälä on joku muukin laihduttaja! :D Pitää jaella sit hyviä vinkkejä suuntaan ja toiseen ;) En mäkään kyl alkais pussidieetille, hyi olkoon.. Voisin vielä varmuuden vuoks kysellä klinikalla laihduttamisesta, eiköhän ne mullekin sitä vihreetä valoo näytä :)

   Oi vitsi toi sun kokemus motivoi, oon kans kuullu että moni on raskautunut laihdutettuaan.. pahoittelut keskenmenosta <3 :(

   Poista
 2. Mulla ihan sama. Prkl PCO tekee tästä laihduttamisesta vaativaa. Letrot sitten vielä mulla kasaa niitä kiloja ja kerää nesteitä. Noh, onpahan aikaa kesäkuntoon2016 projektille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo laihduttaminen PCO:n kans tuntuu olevan ainakin tuplasti vaativampaa.. Nyt kun mainitsit, tajusin tän munkin turvotuksen johtuvan Letroista :S o'ou, toivottavasti ei kiloja tuu just ennenkun niistä pitäis yrittää päästä eroon :D Kiitos kommentista Ronja ja tsemppiä sunkin projektille ;) <3

   Poista

Ilahtuisin kommentistasi ❤️