sunnuntai 9. elokuuta 2015

Huomisesta

Onneksi en oo taas viikonloppuna ehtiny paljoakaan jännittää huomista. Nyt kun tultiin kotiin, alkoi pieni jännitys (lue: paniikki) hiipiä sisuksiin. Rinnassa on pyöriny loppuillan kamala ahdistuspallero. Se kirjaimellisesti kuhisee rinnassa.

Ihan kamala paniikki pyllyssä, että munasarjoissa ei oo yksikään munarakkula lähteny kasvaan. Muniksissa en oo tuntenut minkäänlaisia tuntemuksia, lukuunottamatta kierron alkupäivien julimista molemmissa munasarjoissa. Siis ei minkäänlaisia! Mutta yritän lohduttaa itseeni, etten voi tietää mitä hyperi sai aikaiseksi, ehkä sen jälkeen tuntemukset oliskin vähän löysempiä..? Eh eh..

Samalla ahdistaa myös se, kuinka huominen kp 11 on jälleen kerran liian aikainen omaan kiertooni nähden.. Julkisella näin aikaisilla kierron päivillä muniksissa ei ikinä löydetty mitään kasvua :/ Sitten jouduinkin ravaan siellä enemmän kuin vessassa kotona.

Rahallisesti pelottaa vielä enemmän. Julkisella tällaiset ei-niin-varmasti-nappiin-menevät kierrot ei niin paljoo olis haitannu, mutta nyt se kyllä haittais. Voi olla jopa, että joudumme pitämään välikiertoja tässä loppuvuodella, koska rahat ei vaan yksinkertasesti riitä. Eletään miehen kanssa tosi piukkoja aikoja, eikä hoidot totisesti auta tätä asiaa.. Tuntuu niin epäreilulta, ettei lapsettomat saa mitään apua edes rahallisesti tähän paskasta selviytymiseen. En vaan voi ymmärtää, miks lapsettomuutta ei tueta tässä yhteiskunnassa enempää! Rahan pitäis olla viimenen asia, mitä tässä joutuu miettimään.. Okei, tuetaan sitä sen verran, että julkisella on halvat hinnat, mutta.. Kuka oikeesti haluaa/pystyy odottaan ivf:ää puoli vuotta?? En nosta kättäni pystyyn.

Tein tänään päivällä ovistestin, kuten hoitaja neuvoi. No, eihän se tietenkään mitään näyttänyt. Kaunis negatiivinen, sanottakoon näin.

Huomiseen lähden ultraan "tappotuomio" -fiiliksillä. Miks taas pessimisti-minä on varma siitä, ettei mitään oo tapahtunu.. Välillä en jaksa edes itse itseäni. Koska tää shitti vois vaan yksinkertasesti loppua? En jaksais enää hetkeekään epävarmuutta huomisesta.

14 kommenttia:

 1. Mä pidän kaikesta huolimatta peukut pystyssä, että siellä joku olis kasvamassa <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Siirsiksä aikas tiistaille vai saatetaanko törmätä? :D

   Poista
  2. Joo siirsin mut sain ajan vasta keskiviikolle ku tiistai oli iha täynnä :D

   Poista
  3. Äh, eikä! :D Mä niin olisi tullu nykäseen hihasta!! No, ainakin nyt tiedän kelle lääkärille joudun huomenna, can't wait :DD

   Poista
  4. Siel oli muutan viime viikolla kolmas lääkäri, joka on mulle tehny ensimmäisen punktion. Sitä näkee harvoin siellä mut se on ihan mukava :D
   Joo voi vitsi, olis ollu kyl nii hyvä jos olis törmätty siellä! No ehtii sitä viellä! :)

   Poista
 2. Hei,

  Mielestäni Suomessa tuetaan hetero-perheiden lapsettomuuden hoitoa hyvin. Itse olen ollut tyytyväinen ja kiitollinen julkisen puolen hoidoista. Pienituloisellakin on täällä mahdollisuus päästä hedelmöityshoitoihin. Julkisella puolella hinnat ovat erittäin maltilliset ja korvattavien hoitojen määrä, kun kansainvälisesti vertailee, korkea. Puoli vuotta on pitkä aika odottaa jotain näin tärkeää, mutta mielestäni vielä kohtuullinen. Lisäksi jos julkisten puolen hoidot eivät riitä, saa useammasta yksityisen hoidoista kela-korvauksen. Ja lääkekatto leikkaa kuluja kaikilta. Vielä toivoisin parannusta sateenkaariperheiden asemaan hedelmöityshoitojen suhteen.

  Onnea teille tosi paljon tulevaan siirtoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Kaikki mainitsemasi asiat ovat totta. Sitä vaan tulee ajateltua niin omaa napaa tän kaaoksen keskellä, ettei mikään tunnu riittävän.. Kyllähän Suomessa pääsee hyvin nopeastikin hoitoon, ja julkisen hinnat ovat kohtuullisia. Itse vaan en ole siellä kokenut saavani hyvää hoitoa.. Sateenkaariperheiden asemaa hoidoissa pitäisi ehdottomasti parantaa, siinä on Suomella todella paljon vielä tekemistä!

   Poista
 3. Onnea huomiselle! Hengähdä. Rauhassa vaan. Tulee mitä tulee, siitä noustaan taas. Tukea ja tsemppiä kovasti sinne!

  Sateenkaarisinkkuna tohon rahapuoleen muutama kirosana. Hitto vie. Tosi tasa-arvoinen olo, kun saan Kela-korvauksen lääkkeistä vuoden yrittämisen jälkeen, kuten heteroparitkin. Vuoden yrittäminen yksityisellä, ilman mitään Kela-korvausta hoidoista tai lääkkeistä, lahjasoluilla, maksaa mulle noin 12 000 euroa. Sen jälkeen saan EHKÄ alea lääkkeistä ja hoidoista, ja pääsen hyödyntämään lääkekattoa. Eh :D Sairaanhoitopiirini sivuilla lukee "Hoidot eivät yleensä kata lahjasukusoluhoitoja", eli julkiselle ei taida olla asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sulle! <3 Ihan järkytyin tekstistäsi, en tiennyt hoitojen olevan sateenkaariperheillä noin vaikeita ja kalliita :( mitä epäreiluutta.. Toivotaan suuria muutoksia näihin asioihin <3

   Poista
  2. Katsoin vielä lääkekuitit. Kela-korvaus on onneksi annettu, vaikkei sairautta hoidetakaan :)

   Poista
 4. Tsemppiä huomiselle! Toivottavasti siellä joku on kasvamassa. :) Itse olin tänään ultrassa, näyttää siltä, että punktioon sitten viikon päästä. :S
  - Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari!! KÄÄK, kuinka jännittävää! :D Miltä ultrassa näytti, montako rakkulaa oli tulossa? Tuu sit ihmeessä kertoon, miten meni ;) TSEMPPIÄ! <3 Sä selviät siitä ;)

   Poista
  2. Kiitos tsempeistä! <3 Mua oikeesti jännittää ihan hirveesti! Mutta pakkohan siitä on selvitä.. :D Endosta huolimatta oli kyllä hyvin rakkuloita molemmilla puolilla, perjantaina tehdään sitten vähän tarkempaa laskelmaa. Mutta nyt näytti hyvältä. :)
   - Mari

   Poista
  3. Ihana kuulla!! Toivon sydämeni pohjasta, että sun ei tarvi kun tää yks punktio käydä läpi <3

   Poista

Ilahtuisin kommentistasi ❤️